Παγκόσμιο Συνέδριο Ακράτειας

Το μεγαλύτερο συνέδριο για την ακράτεια ούρων έγινε στις αρχές του μήνα στη Γλασκώβη της Μ. Βρετανίας. Ο ουρολόγος Στέλιος Βούλγαρης ήταν εκεί και σας μεταφέρει κάποια απο τα πιο σημαντικά νέα.

Ενδοκυστική έγχυση υαλουρονικού οξέως για υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις
Σύμφωνα με μια μελέτη που παρουσιάστηκε απο το Μιλάνο η χρήση ενδοκυστικών εγχύσεων υαλουρονικού οξέως σε γυναίκες που υποφέρουν απο υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις βελτίωσε την κλινική τους εικόνα κατά 75%. Η θεραπεία διαρκεί 8 εβδομάδες και περιλαμβάνει μια έγχυση την εβδομάδα.

Μέτρηση της CRP προβλέπει την εμμένουσα επιτακτικότητα μετά απο προστατεκτομή
Η μελέτη αυτή απο το πανεπιστήμιο της Taipei στην Ταϊβάν έδειξε οτι οι άντρες που έχουν υψηλότερη CRP (μια εξέταση αίματος που δείχνει φλεγμονή) είναι πολύ πιθανότερο να εμφανίσουν εμμένουσα επιτακτικότητα μετά απο προστατεκτομή.

Τα αντιβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν σε επιτακτική ακράτεια
Η μελέτη αυτή απο το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου δείχνει οτι γυναίκες που έχουν έστω και μόνο πυοσφαίρια αλλά αρνητική καλλιέργεια ούρων επωφελούνται απο τη χορήγηση αντιβίωσης. Τα συμπτώματα της επιτακτικής ακράτειας και της συχνουρίας φεύγουν πιο γρήγορα.

Botox στον προστάτη;
Ερευνητές απο τη Βραζιλία και τη Βενεζουέλα έδειξαν πως ενέσεις Botox μέσα στον προστάτη βελτίωσαν σημαντικά την ούρηση σε όλους τους ασθενείς με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.