Αποτελέσματα εξωσωματικής λιθοθρυψίας

Εξωσωματική-λιθοθρυψίαΟ ουρολόγος Στέλιος Βούλγαρης ξεκίνησε συνεργασία με την υπερσύγχρονη Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοθρυψίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης το Σέπτεμβριο του 2012. Για περισσότερα σχετικά με αυτό παρακαλώ κάντε κλικεδώ. Η Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοθρυψίας του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στελεχώνεται απο εξειδικευμένη νοσηλεύτρια, ειδικό spiral αξονικό τομογράφο και λιθοτρίπτη Dornier (της εταιρείας δηλαδή που εφήυρε τη μέθοδο της εξωσωματικής λιθοθρυψίας το 1981).

Ο κ Βούλγαρης έχει εκπαιδευτεί επι 4ετία στη μεγαλύτερη δημόσια Μονάδα Εξωσωματικής Λιθοτρυψίας της Β. Ελλάδας στο Γ.Ν.Θ. Ιππποκράτειο. Συνέχισε την εκπαίδευση του στη Μ. Βρετανία στα νοσοκομείαSouthend Univeristy Hospital και Royal Surrey County Hospital του Λονδίνου.

Κατα το πρώτο εξάμηνο της συνεργασίας του ο Στέλιος Βούλγαρης πρόσφερε τη μέθοδο αυτή σε 48συνολικα ασθενείς με λίθους νεφρού ή και ουρητήρα. Τα μεγαλύτερο ποσοστό αυτών (78%) είδε άμεσο αποτέλεσμα με αποβολή των συγκριμάτων του λίθου τις επόμενες μέρες μετά τη λιθοθρυψία. Δυο ασθενείς χρειάστηκαν και δεύτερη συνεδρία και μόνο μια χρειάστηκε τρεις συνεδρίες. Τέλος ένας ασθενής χρειάστηκε τελικά ουρητηροσκοπική λιθοθρυψία λόγω της θέσεως αλλά και της ελάχιστης ακτινοσκιερότητας του λίθου που κατέστησαν την εξωσωματική λιθοθρυψία πολύ δύσκολη. Και αυτός ο ασθενής πάντως σήμερα είναι ελεύθερος λίθου.

Το πρωτόκολλο εξωσωματικής λιθοθρυψίας που ακολουθεί ο ουρολόγος Στέλιος Βούλγαρης περιλαμβάνει αξιολόγηση της λιθίασης με αξονική πυελογραφία και στη συνέχεια στόχευση της πέτρας με ακτινοσκόπηση. Η λιθοθρυψία διαρκεί λιγότερο απο μια ώρα και γίνεται χωρίς αναισθησία. Είναι μια μέθοδος απόλυτα ανώδυνη. Ο ασθενής μένει στο νοσοκομείο μόνο μερικές ώρες. Η εξωσωματική λιθοθρυψία καλύπτεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της απο όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για να κλείσετε αμεσα ραντεβού για εξωσωματική λιθοθρυψία παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2310 260 950