Ουρολοιμώξεις

ouroloimoksi

Ο όρος ουρολοίμωξη είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει όλες τις μολύνσεις των διαφόρων τμημάτων του ουροποιητικού συστήματος και των δυο φύλων αλλά και των γεννητικών οργάνων του άνδρα. Κάποιες μορφές όπως η κυστίτιδα στις γυναίκες είναι πολύ συχνές. Υπολογίζεται πως 1 στις τρεις γυναίκες παθαίνει κυστίτιδα μέχρι την ηλικία των 30. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η θεραπεία είναι απλή και αποτελεσματική.

Άλλες μορφές, όπως για παράδειγμα η πυελονεφρίτιδα είναι πιο σπάνιες αλλά η θεραπεία τους είναι πιο δύσκολη και απαιτεί τη συνδρομή ειδικού ουρολόγου και κάποιες φορές ακόμη και την εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Εκτός απο τις παραπάνω μορφές, οι άνδρες πάσχουν επίσης από ειδικές μορφές ουρολοίμωξης, όπως είναι η προστατίτιδα και η ορχεοεπιδιδυμίτιδα. Και οι δυό αυτές μορφές μπορούν να εμφανιστούν τόσο σε νέους όσο και σε ηλικιωμένους άντρες αλλά συνήθως έχουν διαφορετική αιτιολογία. Η προστατίτιδα είναι ιδαίτερα συχνή ενώ η ορχεοεπιδιδυμίτιδα συνήθως συνυπάρχει ή την επιπλέκει.

Στις παρακάτω υποσελίδες αναφέρονται οι πιό συχνές ουρολοιμώξεις τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς εμφανίζονται και ποιοί είναι οι τρόποι αντιμετώπισής τους.

weakening_cyanide_poisoning

Μάθετε περισσότερα για μια πάθηση που απασχολεί τους άνδρες σε όλες τις ηλικίες και έχει διάφορες μορφές.

6169824610_d50e56d535_b

Η κυστίτιδα είναι μια πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί και στα δυό φύλα αλλά είναι σαφώς πιο συχνή στις γυναίκες.

pielonefritida

Αν και πιο σπάνια απο την κυστίτιδα, η πυελονεφρίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ πιο σοβαρή παθολογική κατάσταση. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλίκ εδώ.